Geplaatst op Geef een reactie

Kerst 2022

Kerstkaarten maken tijdens advent voor komende kerst…

Zo heb ik mijn kerstkaarten voor dit seizoen gemaakt. Sinds januari 2022 ben ik opnieuw voor mezelf begonnen, daarover meer in een andere blog binnenkort 😉 !

Omdat er veel op me af kwam deed ik ‘voor de leuk’ mee aan een #adventchallenge op Instagram. Ik maakte allemaal toffe tekeningen met een vos, eekhoorn en roodborstje aan de hand van woorden en zinnen als: ‘robins, candlelight, visiting a Christmas market’. Het werden al snel kleine verhaaltjes en het was erg leuk om te doen. Ook kreeg ik ontzettend fijne reacties! Ik maakte de tekeningen in de periode richting kerst en ik bedacht me dat ik deze illustraties op kaarten zou kunnen drukken voor het jaar erop. Zo zou ik voldoende tijd hebben en kon ik genieten van het maakproces.

En nu? Deze kerst ga ik weer kerstkaarten tekenen en schilderen voor het komend seizoen, dat bevalt me wel! Op een gegeven moment zou ik ze graag ontwerpen in de zomer voorafgaand aan de winter, maar daar moet ik echt nog een beetje inkomen haha! En ik ben waar ik nu moet zijn en dat is goed!

Wil jij ook kerstkaarten ontwerpen? Hier een aantal tips:

  • Zorg voor een kleurenpalet wat op iedere kaart terugkomt. Zo passen ze qua kleur bij elkaar en zorg je voor een gevoel van eenheid.
  • Zorg voor een element wat op elke kaart terugkomt. In mijn geval waren dat dezelfde diertjes. Maar het kan ook een hoofdkleur zijn, een tekst of een ander beeldelement.
  • Laat ze drukken op beschrijfbaar papier en als dubbele kaart. Enkele kaarten (niet gevouwen) zijn volgens mij minder gebruikelijk bij kerstkaarten. Maar regels zijn er uiteraard ook om gebroken te worden… dus doe vooral wat jij wil.
  • Less is more! Maak je één kerstkaart, drie of zes stuks? Een serie hoeft niet veel verschillende kaarten te hebben. En ook als je één kerstkaart maakt is dat al erg gaaf. Volgend jaar kan je hem uitbreiden door op deze voort te borduren.
  • Heb je ze niet af voor de kerst? Geen nood, je gebruikt het ontwerp gewoon voor het jaar erop!

Benieuwd naar mijn kaarten?

Ik drukte ze dit jaar op ‘tintoretto gesso’, dat lijkt op aquarelpapier, het heeft een mooi werkje in het papier. Ik ben er helemaal verliefd op en het past bij mijn geschilderde ontwerpen.

Verder komen ze met een mooie kraftpapier envelop. Ze zijn verkrijgbaar in setjes van 6 stuks.

Geef een reactie