Geplaatst op

Een cursus maken… 3 belangrijke dingen die ik leerde

Ik maakte een online illustratiecursus, dit leerde ik:

  1. Ik heb iets te bieden: Ik bedacht me laatst dat er ontzettend veel dingen zijn op het gebied van schilderen en illustreren waar ik een ander bij kan helpen. Ook jij weet waarschijnlijk veel van een bepaald onderwerp en kan een ander hiermee helpen. Ik leerde dat er mensen zijn die graag van mij willen leren hoe je kunt werken met waterverf en illustreren, superleuk!
  2. Techniek: Geluid, camera, actie! En daarna editten en schaven en exporteren… Het was een hoop werk! Ik heb een man die heel veel weet van geluid en waarvan ik de apparatuur kon gebruiken. En uiteraard zijn er tegenwoordig zoveel hoogwaardige devices waarmee je kunt filmen, dat een excuus niet meer mogelijk was. Wel moest ik mijn gehele studio ombouwen, het is namelijk maar een klein kamertje en ik had een achtergrond muur nodig 😉 Ik heb nu een ‘corner office’ middenin mijn atelier, maar die achtergrond muur, die is er! Ik leerde dat je met de middelen die je hebt en kunt lenen een hoogwaardig resultaat kunt behalen.
  3. Doorzetten: Ik deed mee aan een challenge en dit heeft me echt geholpen om het op tijd af te krijgen of überhaupt te maken. Ik moest de cursus namelijk voor een bepaalde datum uploaden naar het platform van Skillshare. Ik kreeg in de geplande tijd uiteraard 2,5 weken griep samen met Mark en daarna gingen we ook nog op vakantie, haha! Het werd een race tegen de klok, maar het lukte me! Ik wilde soms echt stoppen of meer tijd hebben. Want geloof me, als je jezelf in het Engels ziet stamelen en met je ogen rollen als je weer iets fout zegt, dan wil je eigenlijk niet dat iemand je hoofd ooit op film gaat zien. Ook toen het af was, heb ik erover gedacht om het ‘voor mezelf’ te houden, de knop ‘publish’ leek me zo eng! Na een week vakantie keek ik mijn cursus in het geheel terug en kon ik er met ‘nieuwe ogen’ naar kijken, toen was ik best trots op het resultaat. Ook heb ik een pakket aan nieuwe skills: zoals filmen, geluid opnemen en editten. Het was een avontuur!

Wil jij mijn cursus volgen? Klik dan op deze link voor een maand lang gratis Skillshare classes. Skillshare is de ‘Netflix’ onder de creatieve cursussen, je kunt naast mijn cursus ook onbeperkt andere cursussen volgen. Alles in je eigen tempo en op elk device. Supertof als je mijn link wil gebruiken, dat zorgt ervoor dat ik meer lessen kan gaan maken in de toekomst.